Zielone szparagi otulone ciastem francuskim

Genialne zielone szparagi otuliliśmy ciastem francuskim. Co więcej, dodaliśmy do środka szynkę i ser. I tak oto powstała idealna przekąska dla całej rodziny 😍



Zobacz także: Tacosy z batatów
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. ciasto francuskie
- 6 szt. szynka gotowana plastry
- 12 szt. zielone szparagi
- 200 g ser mozzarella starty
- 1 szt. jajko roztrzepane
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Podziel ciasto francuskie na 6 kwadratów.
- Na każdym kwadracie ułóż szparagi, szynkę i ser.
- Teraz zwiń wystające końce do środka. Po czym przełóż przekąskę na papier do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Nie zapomnij doprawić solą i pieprzem. Na koniec wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze