in

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Masz ochotę na pyszny obiad z samymi rarytasami? Oto niezawodne połączenie, któremu nie sposób odmówić 👍

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem
Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Ziemniaki

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.
    Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.
  3. Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.
    Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.
  4. Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.
    Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.
  5. Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!