Ziemniaczana lasagne

Ziemniaczana lasagne to nasza najnowsza wariacja smakowa, która totalnie zawróciła nam w głowach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Talarki ziemniaczane do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka

Ziemniaczana lasagne4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczana lasagne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia w garnku z oliwą cebuli i czosnku.
    Cały proces rozpocznij od połączenia w garnku z oliwą cebuli i czosnku.
  2. Następnie dodaj: mięso mielone, passatę pomidorową, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
    Następnie dodaj: mięso mielone, passatę pomidorową, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  3. Podziel ziemniaki na mniejsze talarki w robocie kuchennym.
    Podziel ziemniaki na mniejsze talarki w robocie kuchennym.
  4. Część mieszanki z garnka rozprowadź w formie do pieczenia. Na wierzchu rozsyp parmezan i ułóż talarki ziemniaczane.
    Część mieszanki z garnka rozprowadź w formie do pieczenia. Na wierzchu rozsyp parmezan i ułóż talarki ziemniaczane.
  5. Cały proces powtórz kilka razy. Na wierzchu rozsyp mozzarellę. Po czym przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz danie jeszcze przez 10 minut.
    Cały proces powtórz kilka razy. Na wierzchu rozsyp mozzarellę. Po czym przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz danie jeszcze przez 10 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×