PrzepisPrzekąskiZiemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem

Ziemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem

Ziemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem
Pyszności
08.09.2017 17:01, aktualizacja: 11.09.2017 08:27

Dzisiaj w naszej kuchni króluje ziemniak, który stał się głównym budulcem pysznych miseczek. Równie smaczne jest nadzienie oryginalnych naczyń. Razem tworzą oryginalny miks, który pokochasz od pierwszego kęsa.

Składniki:

  1. 500 g ziemniaki ugotowane
  2. 1 szt. jajo
  3. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  4. 50 g parmezan
  5. 50 g masło
  6. 125 g boczek
  7. 1 szt. ser camembert
  8. rukola do dekoracji
  9. pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, jajko, pietruszkę, ser oraz masło.

Obraz

2. Powstałą mieszankę umieść w rękawie cukierniczym i stwórz ziemniaczane miseczki.

Obraz

3. W każdej miseczce umieść kawałki boczku oraz ser camembert.

Obraz

4. Ziemniaczane miseczki piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także