Ziemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem

Dzisiaj w naszej kuchni króluje ziemniak, który stał się głównym budulcem pysznych miseczek. Równie smaczne jest nadzienie oryginalnych naczyń. Razem tworzą oryginalny miks, który pokochasz od pierwszego kęsa.
Składniki:
Porcje- 500 g ziemniaki ugotowane
- 1 szt. jajo
- 1/3 szkl. pietruszka posiekana
- 50 g parmezan
- 50 g masło
- 125 g boczek
- 1 szt. ser camembert
- rukola do dekoracji
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, jajko, pietruszkę, ser oraz masło.
- Powstałą mieszankę umieść w rękawie cukierniczym i stwórz ziemniaczane miseczki.
- W każdej miseczce umieść kawałki boczku oraz ser camembert.
- Ziemniaczane miseczki piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze