Ziemniaczana zapiekanka z dodatkami

Dziś przychodzimy do Was z pomysłem na zapiekankę ziemniaczaną w ciekawym wydaniu. Mamy nadzieję, że ten przepis na stałe zagości w Waszych domach 🙂

Ziemniaczana zapiekanka z dodatkami12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczana zapiekanka z dodatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski z ziemniakami wlej oliwę. Następnie dopraw solą i pieprzem, a na samym końcu dodaj parmezan. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Do miski z ziemniakami wlej oliwę. Następnie dopraw solą i pieprzem, a na samym końcu dodaj parmezan. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Ułóż plastry ziemniaków w formie na tartę i umieść ją w piekarniku (temp. 200°Celsjusza, 15 minut).
    Ułóż plastry ziemniaków w formie na tartę i umieść ją w piekarniku (temp. 200°Celsjusza, 15 minut).
  3. W misce połącz ze sobą jajka, pomidor, szczypior, boczek, sól, pieprz, czosnek w proszku oraz cheddar. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą jajka, pomidor, szczypior, boczek, sól, pieprz, czosnek w proszku oraz cheddar. Dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.
    Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.
  5. Przelej powstałą mieszankę do zapieczonych ziemniaków i ponownie włóż do piekarnika (temp. 180°Celsjusza, 30 minut).
    Przelej powstałą mieszankę do zapieczonych ziemniaków i ponownie włóż do piekarnika (temp. 180°Celsjusza, 30 minut).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×