ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką
Kategorie DaniaPrzepisy

Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką

Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką to szybki, prosty i sprawdzony pomysł na pyszny obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę 😉

Przepis na sos beszamelowy znajdziesz tutaj.

Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z żółtą szparagówką

Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, masło, sól i pieprz.
    Połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, masło, sól i pieprz.
  2. Przełóż ziemniaczaną mieszankę do formy do pieczenia. W pionie i w poziomie zrób wgłębienie przy pomocy łyżki (jak na zdjęciu poniżej).
    Przełóż ziemniaczaną mieszankę do formy do pieczenia. W pionie i w poziomie zrób wgłębienie przy pomocy łyżki (jak na zdjęciu poniżej).
  3. Ponacinaj parówkę przez całą długość, następnie połącz obie końcówki przy pomocy wykałaczki. Na ziemniaczanej mieszance rozsyp żółty ser i dodaj parówki.
    Ponacinaj parówkę przez całą długość, następnie połącz obie końcówki przy pomocy wykałaczki. Na ziemniaczanej mieszance rozsyp żółty ser i dodaj parówki.
  4. We wcześniej przygotowanych wgłębieniach umieść sos beszamelowy. Zaś do każdej parówki dodaj jajko. Teraz wstaw zapiekankę na 25 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).
    We wcześniej przygotowanych wgłębieniach umieść sos beszamelowy. Zaś do każdej parówki dodaj jajko. Teraz wstaw zapiekankę na 25 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!
Ziemniaczana zapiekanka z jajkiem i parówką 😉

W naszej zapiekance ziemniaczanej znajdziecie parówkowe kwiatki z jajkiem, które połączyliśmy z aksamitnym sosem beszamelowym 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300997

Posted by Pyszności on Monday, August 17, 2020
300997