Ziemniaczane kuleczki z mięsem mielonym i żółtym serem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć czerwoną cebulę oraz mięso mielone. Dopraw do smaku za pomocą soli i pieprzu. A następnie dodaj przecier pomidorowy.
  2. Do powstałej mieszanki dodaj również posiekaną pietruszkę.
  3. W dużej misce umieść ugotowane i duszone ziemniaki. Dodaj do nich szczyptę soli, jajko i mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie stwórz ziemniaczane kule z wgłębieniem w którym umieścisz wcześniej przygotowany farsz…
  5. … oraz żółty ser.
  6. Smaż w oleju przez kilka minut, do chwili kiedy ziemniaczane kule nabiorą złocistego koloru.
  7. I to wszystko!
Ziemniaczane kuleczki z mięsem mielonym i żółtym serem