Ziemniaczane przekąski z salami

Ziemniaczane przekąski z salami to genialna receptura, którą warto mieć zawsze pod ręką. Dzięki niej przygotujesz oryginalne przystawki, które zachwycą wszystkich gości!



Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami
Składniki:
Porcje szt.- 500 g ziemniaki
- 150 g ser cheddar
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1-2 ząbki czosnek
- 3 łyżki olej roślinny
- 1,5 łyżeczki sól
- 12 szt. mini salami plastry
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
- Przy pomocy Zoodlera nadaj ciekawy kształt obranym ziemniakom.
- Teraz połącz je w dużej misce z cheddarem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem oraz olejem roślinnym. Dokładnie wymieszaj.
- Umieść ziemniaczaną mieszankę w formie na muffiny.
- Na wierzchu umieść plastry salami. Teraz wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze