Ziemniaczane przekąski z salami

ziemniaczane przekąski z salami

Ziemniaczane przekąski z salami to genialna receptura, którą warto mieć zawsze pod ręką. Dzięki niej przygotujesz oryginalne przystawki, które zachwycą wszystkich gości!

Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami

Ziemniaczane przekąski12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczane przekąski
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy Zoodlera nadaj ciekawy kształt obranym ziemniakom.
    Przy pomocy Zoodlera nadaj ciekawy kształt obranym ziemniakom.
  2. Teraz połącz je w dużej misce z cheddarem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem oraz olejem roślinnym. Dokładnie wymieszaj.
    Teraz połącz je w dużej misce z cheddarem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem oraz olejem roślinnym. Dokładnie wymieszaj.
  3. Umieść ziemniaczaną mieszankę w formie na muffiny.
    Umieść ziemniaczaną mieszankę w formie na muffiny.
  4. Na wierzchu umieść plastry salami. Teraz wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu umieść plastry salami. Teraz wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×