PrzepisZiemniaczane przekąski z salami

Ziemniaczane przekąski z salami

Ziemniaczane przekąski z salami
Pyszności
26.03.2022 17:00

Ziemniaczane przekąski z salami to genialna receptura, którą warto mieć zawsze pod ręką. Dzięki niej przygotujesz oryginalne przystawki, które zachwycą wszystkich gości!

Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g ziemniaki
  2. 150 g ser cheddar
  3. 1 łyżka suszone oregano
  4. 1 łyżeczka słodka papryka
  5. 1-2 ząbki czosnek
  6. 3 łyżki olej roślinny
  7. 1,5 łyżeczki sól
  8. 12 szt. mini salami plastry
  9. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy Zoodlera nadaj ciekawy kształt obranym ziemniakom.

Obraz

2. Teraz połącz je w dużej misce z cheddarem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem oraz olejem roślinnym. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Umieść ziemniaczaną mieszankę w formie na muffiny.

Obraz

4. Na wierzchu umieść plastry salami. Teraz wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także