in

Ziemniaczane sześciany

Ziemniaki zamieniły się nam w sześciany, w których znajdziecie same rarytasy! Oj będzie się działo 😉

Ziemniaczane sześciany
Ziemniaczane sześciany
9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Do ugotowanych ziemniaków dodaj: masło, tymianek, czosnek, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Połącz.
    Do ugotowanych ziemniaków dodaj: masło, tymianek, czosnek, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Połącz.
  2. Na desce do krojenia ułóż wieżę z szynki i sera. Następnie podziel na 9 części.
    Na desce do krojenia ułóż wieżę z szynki i sera. Następnie podziel na 9 części.
  3. Umieść mini wieżyczki w mieszance z ziemniaków i utwórz sześcian.
    Umieść mini wieżyczki w mieszance z ziemniaków i utwórz sześcian.
  4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni do uzyskania złocistego koloru z każdej strony.
    Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni do uzyskania złocistego koloru z każdej strony.
  5. Smacznego!
    Smacznego!