PrzepisPrzekąskiZiemniaczane sześciany

Ziemniaczane sześciany

Ziemniaczane sześciany
Pyszności
04.03.2019 17:00, aktualizacja: 04.03.2019 17:13

Ziemniaki zamieniły się nam w sześciany, w których znajdziecie same rarytasy! Oj będzie się działo ?

Składniki:

  1. 700 g ziemniaki ugotowane
  2. 1 łyżeczka tymianek suszony
  3. 1 szkl. mąka
  4. olej rzepakowy do smażenia
  5. 1 łyżeczka czosnek suszony
  6. 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 10 plastrów szynka
  10. 8 plastrów ser żółty
  11. 3 szt. jajka
  12. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Do ugotowanych ziemniaków dodaj: masło, tymianek, czosnek, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Połącz.

Obraz

2. Na desce do krojenia ułóż wieżę z szynki i sera. Następnie podziel na 9 części.

Obraz

3. Umieść mini wieżyczki w mieszance z ziemniaków i utwórz sześcian.

Obraz

4. Następnie obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni do uzyskania złocistego koloru z każdej strony.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także