in

Ziemniaczane wulkany

Trochę dziś pokombinowaliśmy z ziemniakami i wyszło nam coś naprawdę wystrzałowego. Po prostu palce lizać!

Ziemniaczane wulkany
Ziemniaczane wulkany
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Mieszanka do jajek
Okrasa do ziemniaków

Sposób przygotowania:

  1. Zrób w ziemniakach otwory i wydrąż ich środek.
    Zrób w ziemniakach otwory i wydrąż ich środek.
  2. Plastry boczku dopraw tymiankiem, czosnkiem granulowanym i pieprzem.
    Plastry boczku dopraw tymiankiem, czosnkiem granulowanym i pieprzem.
  3. Owiń ziemniaki plastrami boczku.
    Owiń ziemniaki plastrami boczku.
  4. W misce przygotuj mieszankę, którą za chwilę wlejesz do ziemniaków. Tym razem połącz: jajka, czerwoną paprykę, cebulę, szczypiorek, sól i pieprz.
    W misce przygotuj mieszankę, którą za chwilę wlejesz do ziemniaków. Tym razem połącz: jajka, czerwoną paprykę, cebulę, szczypiorek, sól i pieprz.
  5. Kawałki ziemniaków, które wydrążyłaś wcześniej, wymieszaj z olejem, solą, pieprzem, czerwoną papryką ostrą i oregano.
    Kawałki ziemniaków, które wydrążyłaś wcześniej, wymieszaj z olejem, solą, pieprzem, czerwoną papryką ostrą i oregano.
  6. Ułóż ziemniaki w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (200 stopni Celsjusza). Następnie posyp ziemniaki mozzarellą i piecz jeszcze przez 15 minut.
    Ułóż ziemniaki w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (200 stopni Celsjusza). Następnie posyp ziemniaki mozzarellą i piecz jeszcze przez 15 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!