Ziemniaczano-ryżowa przekąska

Oto kolejny pomysł na genialną przekąskę, którą możesz zaserwować swoim bliskim. Nie tylko fajnie się prezentuje, ale i świetnie smakuje! Połączenie wręcz idealne 🙂

Ziemniaczano-ryżowa przekąska15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczano-ryżowa przekąska
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowane ziemniaki podziel na mniejsze kawałki.
    Ugotowane ziemniaki podziel na mniejsze kawałki.
  2. W dużej misce połącz ze sobą ziemniaki, masło i szczypiorek.
    W dużej misce połącz ze sobą ziemniaki, masło i szczypiorek.
  3. Dodaj żółty ser, sól, proszek do pieczenia oraz jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Dodaj żółty ser, sól, proszek do pieczenia oraz jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie dodaj ryż i ponownie wymieszaj.
    Następnie dodaj ryż i ponownie wymieszaj.
  5. Na koniec dodaj mąkę, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
    Na koniec dodaj mąkę, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
  6. Na dłoń nałóż trochę ziemniaczano-ryżowej mieszanki i umieść w środku kawałek żółtego sera. Uformuj paluszki.
    Na dłoń nałóż trochę ziemniaczano-ryżowej mieszanki i umieść w środku kawałek żółtego sera. Uformuj paluszki.
  7. Smaż gotowe paluszki przez chwilę w rozgrzanym oleju. I podawaj z ulubionym sosem.
    Smaż gotowe paluszki przez chwilę w rozgrzanym oleju. I podawaj z ulubionym sosem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×