Ten genialny przepis nie zabierze Ci więcej niż 2 minuty. A potrzebny będzie tylko ziemniak i wykałaczka

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Dobrze umyj ziemniaki i przebij je patyczkami do szaszłyków.
  2. Połóż na desce i pod kątem zacznij ciąć – musisz pamiętać, aby lekko obracać ziemniaka. Gdy dojdziesz do końca, rozwiń go na całej wykałaczce.
  3. Twoim oczom ukaże się spirala w całej okazałości.
  4. Połóż ziemniaki na blasze. Możesz oczywiście je położyć dodatkowo na papierze do pieczenia.
  5. Lekko polej je oliwą, możesz dodać pieprz, sól i trochę rozmarynu.
  6. Teraz wystarczy włożyć ziemniaki do rozgrzanego do 160 °C piekarnika. Zaleca się, aby były w środku 25 minut, ale wszystko zależy od ich wielkości i od grubości plastrów. Po prostu staraj się to kontrolować. Gdy będą mieć złoty kolor, śmiało możesz je wyciągnąć.
  7. Alternatywnie możesz je także smażyć – będą wtedy bardziej chrupiące.
  8. I gotowe! Do sałatek, hamburgerów lub po prostu jako przekąska. Pyszności!