Ziemniaki po góralsku

Ziemniaki w takiej formie nigdy Wam się nie znudzą! Wiemy o tym z własnego doświadczenia  ?

Ziemniaki po góralsku6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaki po góralsku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos beszamelowy

Sposób przygotowania:

  1. Natnij ziemniaki i ułóż je w formie do pieczenia.
    Natnij ziemniaki i ułóż je w formie do pieczenia.
  2. Następnie rozsmaruj na wierzchu oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie rozsmaruj na wierzchu oliwę z oliwek i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj sos beszamelowy. W tym celu połącz ze sobą: masło, mąkę żytnią, mleko, czosnek suszony, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos beszamelowy.  W tym celu połącz ze sobą: masło, mąkę żytnią, mleko, czosnek suszony, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. W szparach upieczonych ziemniaków ułóż naprzemian żółty ser i szynkę.
    W szparach upieczonych ziemniaków ułóż naprzemian żółty ser i szynkę.
  5. Następnie polej przygotowanym sosem i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 15 minut.
    Następnie polej przygotowanym sosem i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 15 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×