Ziemniaki gratin

Tym razem przychodzimy z pomysłem na genialne ziemniaki z piekarnika, którym towarzyszy kremowy sos. Naszym zdaniem to po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić.

Co więcej, w naszym przepisie zamieściliśmy przydatny trik, dzięki któremu stworzysz idealne miseczki do zapiekania z folii z papierem do pieczenia 2w1 Jana Niezbędnego.

ziemniaki gratin4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
ziemniaki gratin
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przygotuj sos. W tym celu połącz masło, cebule szalotki oraz czosnek.
    W garnku przygotuj sos. W tym celu połącz masło, cebule szalotki oraz czosnek.
  2. Jako kolejne składniki dodaj śmietankę 30%, sól i pieprz. Sos gotuj ok. 10-15 minut, do chwili aż zgęstnieje.
    Jako kolejne składniki dodaj śmietankę 30%, sól i pieprz. Sos gotuj ok. 10-15 minut, do chwili aż zgęstnieje.
  3. W międzyczasie przygotuj miseczki z folii z papierem do pieczenia Jana Niezbędnego 2w1. Dokładną instrukcję znajdziesz w naszym filmie.
    W międzyczasie przygotuj miseczki z folii z papierem do pieczenia Jana Niezbędnego 2w1. Dokładną instrukcję znajdziesz w naszym filmie.
  4. W miseczce ułóż ziemniaki, po czym dodaj wcześniej przygotowany sos. Posyp serem i wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    W miseczce ułóż ziemniaki, po czym dodaj wcześniej przygotowany sos. Posyp serem i wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Przed podaniem dodaj do zapiekanych ziemniaków po gałązce świeżego tymianku. Smacznego!
    Przed podaniem dodaj do zapiekanych ziemniaków po gałązce świeżego tymianku. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×