Ziemniaki z jajkiem z piekarnika

ziemniaki z jajkiem z piekarnika

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika to idealna przekąska, którą podasz na ciepło – prosto z piekarnika. Takiej kombinacji nie da się odmówić ?

Do przygotowania ziemniaków użyliśmy Zoodlera marki Philips.

Zobacz także: Frytki z batatów z nuggetsami dla juniora

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaki z jajkiem z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Stwórz z ziemniaków spirale. W tym celu wykorzystaliśmy zoodler marki Philips.
    Stwórz z ziemniaków spirale. W tym celu wykorzystaliśmy zoodler marki Philips.
  2. Przełóż ziemniaki do miski. Następnie dodaj: boczek, olej, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Przełóż ziemniaki do miski. Następnie dodaj: boczek, olej, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z mieszanki uformuj 4 gniazda. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Z mieszanki uformuj 4 gniazda. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Dodaj do każdego gniazda z ziemniaków po jednym jajku. Na wierzchu rozsyp starty parmezan. Wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.
    Dodaj do każdego gniazda z ziemniaków po jednym jajku. Na wierzchu rozsyp starty parmezan. Wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.
  5. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×