Pieczone ziemniaki nadziewane pysznym farszem z mięsem mielonym, marchewką i groszkiem

Uwielbiam ziemniaki, ponieważ przy ich pomocy można przyrządzać masę przepysznych dań i potraw. Oprócz tego są niskokaloryczne i zawierają wiele cennych składników odżywczych.

Tym razem chciałabym pokazać ci przepis na pieczone ziemniaki nadziewane pysznym farszem z mięsem mielonym, marchewką i groszkiem. Mmm, to danie jest naprawdę wyjątkowe!

Przepis znajdziesz poniżej.

Pieczone ziemniaki nadziewane pysznym farszem z mięsem mielonym, marchewką i groszkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone ziemniaki nadziewane pysznym farszem z mięsem mielonym, marchewką i groszkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj ziemniaki i ponakłuwaj je widelcem. Umieść je w mikrofali na 5 minut. Po 5 minutach, przewróć na drugą stronę i włóż do mikrofali na kolejne 5 minut. Następnie wyjmij ziemniaki z mikrofali i od każdego z nich odkrój górną część. Za pomocą łyżeczko wydrąż środek i przełóż go do miseczki.
    Umyj ziemniaki i ponakłuwaj je widelcem. Umieść je w mikrofali na 5 minut. Po 5 minutach, przewróć na drugą stronę i włóż do mikrofali na kolejne 5 minut. Następnie wyjmij ziemniaki z mikrofali i od każdego z nich odkrój górną część. Za pomocą łyżeczko wydrąż środek i przełóż go do miseczki.
  2. Do miseczki z ziemniakami dodaj także masło, 1/2 łyżeczki soli i mleko. Całość ugnieć na jednolite puree, a następnie przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast.
    Do miseczki z ziemniakami dodaj także masło, 1/2 łyżeczki soli i mleko. Całość ugnieć na jednolite puree, a następnie przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast.
  3. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją. Następnie dodaj wołowinę i przypraw ją solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj bulion i sos worcestershire. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje dodaj marchewkę z groszkiem. Gdy warzywa staną się miękkie, zdejmij patelnię z ognia.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją. Następnie dodaj wołowinę i przypraw ją solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj bulion i sos worcestershire. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje dodaj marchewkę z groszkiem. Gdy warzywa staną się miękkie, zdejmij patelnię z ognia.
  4. Wydrążone ziemniaki napełnij przygotowanym farszem.
    Wydrążone ziemniaki napełnij przygotowanym farszem.
  5. Na wierzch każdego ziemniaka wyciśnij puree z rękawa do dekoracji ciast. Włóż ziemniaki do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Na wierzch każdego ziemniaka wyciśnij puree z rękawa do dekoracji ciast. Włóż ziemniaki do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
  6. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać ziemniaki z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać ziemniaki z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×