Składniki
|
Sposób przygotowania
Umyj ziemniaki i ponakłuwaj je widelcem. Umieść je w mikrofali na 5 minut. Po 5 minutach, przewróć na drugą stronę i włóż do mikrofali na kolejne 5 minut. Następnie wyjmij ziemniaki z mikrofali i od każdego z nich odkrój górną część. Za pomocą łyżeczko wydrąż środek i przełóż go do miseczki.
Do miseczki z ziemniakami dodaj także masło, 1/2 łyżeczki soli i mleko. Całość ugnieć na jednolite puree, a następnie przełóż masę do rękawa do dekoracji ciast.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją. Następnie dodaj wołowinę i przypraw ją solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj bulion i sos worcestershire. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje dodaj marchewkę z groszkiem. Gdy warzywa staną się miękkie, zdejmij patelnię z ognia.
Wydrążone ziemniaki napełnij przygotowanym farszem.
Na wierzch każdego ziemniaka wyciśnij puree z rękawa do dekoracji ciast. Włóż ziemniaki do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać ziemniaki z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
-
|