in

Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą

Tym razem mamy dla Was ziemniaki z dodatkiem cebulowego sosu z francuskiej kuchni. Co powiecie na takie połączenie?

Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą
Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Nakłuj ziemniaki. Następnie przełóż je do formy do pieczenia, dodaj oliwę, sól i pieprz. Obtocz ziemniaki i wstaw do piekarnika na ok. 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Nakłuj ziemniaki. Następnie przełóż je do formy do pieczenia, dodaj oliwę, sól i pieprz. Obtocz ziemniaki i wstaw do piekarnika na ok. 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W garnku zacznij przygotowywać sos cebulowy. W tym celu połącz masło, cebulę i tymianek.
    W garnku zacznij przygotowywać sos cebulowy. W tym celu połącz masło, cebulę i tymianek.
  3. Następnie dodaj sól i pieprz. Nie zapomnij również o czerwonym winie, czosnku i mące.
    Następnie dodaj sól i pieprz. Nie zapomnij również o czerwonym winie, czosnku i mące.
  4. Na samym końcu dodaj bulion wołowy.
    Na samym końcu dodaj bulion wołowy.
  5. W upieczonych ziemniakach zrób szczeliny i wypełnij je przygotowanym sosem.
    W upieczonych ziemniakach zrób szczeliny i wypełnij je przygotowanym sosem.
  6. Na wierzchu rozprowadź ser i wstaw do piekarnika na 5 minut.
    Na wierzchu rozprowadź ser i wstaw do piekarnika na 5 minut.
  7. I gotowe!
    I gotowe!