Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Nakłuj ziemniaki. Następnie przełóż je do formy do pieczenia, dodaj oliwę, sól i pieprz. Obtocz ziemniaki i wstaw do piekarnika na ok. 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W garnku zacznij przygotowywać sos cebulowy. W tym celu połącz masło, cebulę i tymianek.
  3. Następnie dodaj sól i pieprz. Nie zapomnij również o czerwonym winie, czosnku i mące.
  4. Na samym końcu dodaj bulion wołowy.
  5. W upieczonych ziemniakach zrób szczeliny i wypełnij je przygotowanym sosem.
  6. Na wierzchu rozprowadź ser i wstaw do piekarnika na 5 minut.
  7. I gotowe!
Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą
Ziemniaki zapiekane pod francuską cebulą

Zapiekane ziemniaki z dodatkiem francuskiego cebulowego sosu uzależniają od pierwszego kęsa! 😋🥔PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/233743

Posted by Pyszności on Tuesday, November 27, 2018