Żółto-zielone risotto z grillowanym kurczakiem

Oto przepis na pyszne risotto z grillowanym kurczakiem. Kiedy raz je skosztujecie, nie będziecie chcieli z niego zrezygnować. Ślinka cieknie od samego patrzenia 🙂

Żółto-zielone risotto z grillowanym kurczakiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Żółto-zielone risotto z grillowanym kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do kawałków kurczaka dodaj oliwę i przyprawę do kurczaka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
    Do kawałków kurczaka dodaj oliwę i przyprawę do kurczaka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj ryż arborio. Dokładnie wymieszaj i po chwili dodaj lampkę białego wina.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj ryż arborio. Dokładnie wymieszaj i po chwili dodaj lampkę białego wina.
  3. Po kilku minutach dodaj bulion warzywny.
    Po kilku minutach dodaj bulion warzywny.
  4. Dodaj cukinię i żółtą paprykę. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Dodaj cukinię i żółtą paprykę. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Na samym końcu dodaj masło i parmezan. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Na samym końcu dodaj masło i parmezan. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  6. Kawałki kurczaka usmaż na patelni do grilla i dodaj do risotto.
    Kawałki kurczaka usmaż na patelni do grilla i dodaj do risotto.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×