Zoodlowane bataty z pomidorami

Dzisiejszy przepis na zoodlowane bataty z pomidorami świetnie sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad, jak i szybką kolację. Nie jest wymagający, dlatego z pewnością Ci się spodoba!
Makaron z batatów do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Pieczeń wołowa z sosem
Składniki:
Porcje- 3 łyżki olej z suszonych pomidorów
- 1 szt. cebula
- 8 szt. suszone pomidory w oleju
- 2 ząbki czosnek
- 3 szt. pomidory
- 2 szt. bataty
- 100 g świeży szpinak
- 300 g biała fasola ugotowana
- 1,5 łyżeczki sól
- 0,5 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od podsmażenia na patelni cebuli, suszonych pomidorów i czosnku.
- Po chwili dodaj na patelnię pomidory i smaż całość przez kilka minut. Nie zapomnij doprawić mieszanki do smaku solą i pieprzem.
- Teraz zoodluj bataty.
- Następnie przełóż je na patelnię i dodaj kolejno: białą fasolę i szpinak.
- Całość duś pod przykryciem przez 15 minut. Smacznego!
Komentarze