PrzepisDania główneGenialne zrazy z kapustą włoską z patelni

Genialne zrazy z kapustą włoską z patelni

Genialne zrazy z kapustą włoską z patelni
Pyszności
20.05.2019 17:00, aktualizacja: 21.05.2019 08:27

Oto pomysł na pyszne zrazy z kapustą w zielonym wydaniu. Z pewnością będziesz zachwycona!

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 4 szt. schab wieprzowy plastry
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżeczka czosnek suszony
  5. 8 szt. kapusta włoska liście

Sos

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta czarny pieprz
  3. 2 łyżki mąka
  4. 400 g pomidory krojone
  5. 1 szt. cebula
  6. 1 łyżka zioła prowansalskie
  7. 1 łyżka kmin rzymski
  8. masło do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Umieść w misce liście kapusty. Następnie zalej je wodą i wstaw na kilkadziesiąt sekund do mikrofalówki.

Obraz

2. Schab wieprzowy roztłucz przy pomocy tłuczka. Po czym dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.

Obraz

3. Zwiń kapustę w rulon, po czym umieść na schabie i ponownie stwórz rulonik.

Obraz

4. Obtocz w mące i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.

Obraz

5. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, pomidory krojone, zioła prowansalskie, kmin rzymski, sól oraz pieprz. Ponownie dodaj zraziki z kapustą i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także