Genialne zrazy z kapustą włoską z patelni

Oto pomysł na pyszne zrazy z kapustą w zielonym wydaniu. Z pewnością będziesz zachwycona!



Zobacz także: Przepis na łososia w cieście francuskim
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 4 szt. schab wieprzowy plastry
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 8 szt. kapusta włoska liście
Sos
- 400 g pomidory krojone
- 1 szt. cebula
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1 łyżka kmin rzymski
- masło do smażenia
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta czarny pieprz
- 2 łyżki mąka


Sposób przygotowania:
- Umieść w misce liście kapusty. Następnie zalej je wodą i wstaw na kilkadziesiąt sekund do mikrofalówki.
- Schab wieprzowy roztłucz przy pomocy tłuczka. Po czym dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.
- Zwiń kapustę w rulon, po czym umieść na schabie i ponownie stwórz rulonik.
- Obtocz w mące i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.
- Na tej samej patelni podsmaż cebulę, pomidory krojone, zioła prowansalskie, kmin rzymski, sól oraz pieprz. Ponownie dodaj zraziki z kapustą i duś pod przykryciem przez 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze