Pyszna zupa a’la bolognese

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zupy a’la bolognese. Jest bardzo smaczna, a do tego bardzo łatwa w przygotowaniu!

Pyszna zupa a'la bolognese
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszna zupa a'la bolognese
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zmieloną wołowinę. Dodaj czosnek, cebulę i dobrze wymieszaj. Kiedy mięso będzie dosmażone dopraw je 1 łyżką soli, 1 łyżeczką pieprzu i 2 łyżkami oregano. Wymieszaj.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zmieloną wołowinę. Dodaj czosnek, cebulę i dobrze wymieszaj. Kiedy mięso będzie dosmażone dopraw je 1 łyżką soli, 1 łyżeczką pieprzu i 2 łyżkami oregano. Wymieszaj.
  2. Do mięsa dodaj sos pomidorowy i bulion drobiowy. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, duś na małym ogniu przez 30 minut.
    Do mięsa dodaj sos pomidorowy i bulion drobiowy. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, duś na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Po 30 minutach, dodaj surowy makaron świderki i gotuj przez 10 minut.
    Po 30 minutach, dodaj surowy makaron świderki i gotuj przez 10 minut.
  4. W międzyczasie w miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan i pieprz.
    W międzyczasie w miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan i pieprz.
  5. Zawartość patelni przełóż do miseczek. Do każdej miseczki dodaj po 1 łyżeczce mieszanki serka śmietankowego i parmezanu.
    Zawartość patelni przełóż do miseczek. Do każdej miseczki dodaj po 1 łyżeczce mieszanki serka śmietankowego i parmezanu.

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×