PrzepisDania głównePyszna zupa a'la bolognese

Pyszna zupa a'la bolognese

Pyszna zupa a'la bolognese
Pyszności
13.02.2017 17:00, aktualizacja: 01.06.2017 10:00

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zupy a'la bolognese. Jest bardzo smaczna, a do tego bardzo łatwa w przygotowaniu!

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 400 g wołowina zmielona
  3. 120 g serek śmietankowy
  4. 60 g parmezan starty
  5. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  6. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  7. sól
  8. pieprz
  9. 2 łyżki oregano
  10. 500 g sos pomidorowy
  11. 600 ml bulion drobiowy
  12. 250 g makaron świderki
Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zmieloną wołowinę. Dodaj czosnek, cebulę i dobrze wymieszaj. Kiedy mięso będzie dosmażone dopraw je 1 łyżką soli, 1 łyżeczką pieprzu i 2 łyżkami oregano. Wymieszaj.

Obraz

2. Do mięsa dodaj sos pomidorowy i bulion drobiowy. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, duś na małym ogniu przez 30 minut.

Obraz

3. Po 30 minutach, dodaj surowy makaron świderki i gotuj przez 10 minut.

Obraz

4. W międzyczasie w miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan i pieprz.

Obraz

5. Zawartość patelni przełóż do miseczek. Do każdej miseczki dodaj po 1 łyżeczce mieszanki serka śmietankowego i parmezanu.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także