Pyszna zupa a’la bolognese

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią zmieloną wołowinę. Dodaj czosnek, cebulę i dobrze wymieszaj. Kiedy mięso będzie dosmażone dopraw je 1 łyżką soli, 1 łyżeczką pieprzu i 2 łyżkami oregano. Wymieszaj.
  2. Do mięsa dodaj sos pomidorowy i bulion drobiowy. Wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, duś na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Po 30 minutach, dodaj surowy makaron świderki i gotuj przez 10 minut.
  4. W międzyczasie w miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan i pieprz.
  5. Zawartość patelni przełóż do miseczek. Do każdej miseczki dodaj po 1 łyżeczce mieszanki serka śmietankowego i parmezanu.