Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą

Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą skutecznie rozgrzeje nawet w największą niepogodę, dlatego też nie może zabraknąć jej w Twoim jesiennym menu. Palce lizać ❤️



Zobacz także: Makaron z kremowym sosem orzechowym
Składniki:
Porcje- 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
- 1/2 szt. cebula
- 4-5 szt. marchewki
- 1 szt. kalafior
- 1,5 l bulion warzywny
- 300 g filet z ryby
- 2 łyżki koperek posiekany
- 1 łyżka sól morska
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 3 szt. cytryny sok
- 3 szt. żółtka
- 100 g jarmuż posiekany
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
- W garnku na planiku połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i kalafior.
- Następnie dodaj: czosnek, koperek, pieprz, sól...
- ...rybę, sok z cytryny i bulion warzywny.
- W małej miseczce połącz żółtka z chochelką zupy. Dopiero po takim połączeniu, przelej mieszankę do garnka.
- Na samym końcu dodaj jarmuż. I to wszystko.
- Smacznego!
Komentarze