PrzepisZupyZupa cytrynowa z kalafiorem i rybą

Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą

Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą
Pyszności
28.09.2019 12:00, aktualizacja: 29.09.2020 17:36

Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą skutecznie rozgrzeje nawet w największą niepogodę, dlatego też nie może zabraknąć jej w Twoim jesiennym menu. Palce lizać ❤️

Składniki:

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 3 szt. żółtka
  4. 100 g jarmuż posiekany
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 4-5 szt. marchewki
  7. 1 szt. kalafior
  8. 1,5 l bulion warzywny
  9. 300 g filet z ryby
  10. 2 łyżki koperek posiekany
  11. 1 łyżka sól morska
  12. 1/2 łyżeczki pieprz
  13. 3 szt. cytryny sok

Sposób przygotowania:

1. W garnku na planiku połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i kalafior.

Obraz

2. Następnie dodaj: czosnek, koperek, pieprz, sól...

Obraz

3. ...rybę, sok z cytryny i bulion warzywny.

Zupa kalafiorowa - Pyszności
Zupa kalafiorowa - Pyszności

4. W małej miseczce połącz żółtka z chochelką zupy. Dopiero po takim połączeniu, przelej mieszankę do garnka.

Obraz

5. Na samym końcu dodaj jarmuż. I to wszystko.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także