Zupa grzybowa z koniakiem to nasza receptura na przetrwanie zimowych wieczorów. Po prostu palce lizać! Wręcz nie można się jej oprzeć ❤️
Przy przygotowaniu pysznej zupy pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: Czekoladowy chleb z cukinią
Składniki:
Porcje- 500 g pieczarki brązowe
- 450 ml bulion warzywny
- 1/2 szt. cebula
- 1 łyżka świeży tymianek
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 1/4 szkl. koniak
- 3/4 szkl. śmietanka 30%
- 1/3 szkl. mąka
- 5 łyżek masło
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od podsmażenia na maśle cebulki. Po chwili dodaj brązowe pieczarki.
- Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dodaj również mąkę oraz koniak.
- Przełóż mieszankę do garnka i dodaj bulion warzywny oraz świeży tymianek. Całość gotuj ok. 20 minut.
- Po tym czasie przełóż 2 chochle wywaru do blendera.
- Zmiksuj i ponownie dodaj do wywaru.
- Na samym końcu dodaj śmietankę.
- I to wszystko. Smacznego!
Zupa grzybowa z koniakiemSmak naszej zupy grzybowej podkręciliśmy przy pomocy koniaku 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/285097
Posted by Pyszności on Tuesday, February 4, 2020