PrzepisZupa grzybowa z koniakiem

Zupa grzybowa z koniakiem

Zupa grzybowa z koniakiem
Pyszności
05.02.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 18:03

Zupa grzybowa z koniakiem to nasza receptura na przetrwanie zimowych wieczorów. Po prostu palce lizać! Wręcz nie można się jej oprzeć ❤️

Przy przygotowaniu pysznej zupy pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g pieczarki brązowe
  2. 450 ml bulion warzywny
  3. 1/2 szt. cebula
  4. 1 łyżka świeży tymianek
  5. 2 szczypty sól
  6. 2 szczypty pieprz
  7. 1/4 szkl. koniak
  8. 3/4 szkl. śmietanka 30%
  9. 1/3 szkl. mąka
  10. 5 łyżek masło

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podsmażenia na maśle cebulki. Po chwili dodaj brązowe pieczarki.

Obraz

2. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dodaj również mąkę oraz koniak.

Obraz

3. Przełóż mieszankę do garnka i dodaj bulion warzywny oraz świeży tymianek. Całość gotuj ok. 20 minut.

Obraz

4. Po tym czasie przełóż 2 chochle wywaru do blendera.

Obraz

5. Zmiksuj i ponownie dodaj do wywaru.

Obraz

6. Na samym końcu dodaj śmietankę.

Obraz

7. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także