zupa grzybowa z koniakiem
Kategorie PrzepisyZupy

Zupa grzybowa z koniakiem

Zupa grzybowa z koniakiem to nasza receptura na przetrwanie zimowych wieczorów. Po prostu palce lizać! Wręcz nie można się jej oprzeć ❤️

Przy przygotowaniu pysznej zupy pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: Czekoladowy chleb z cukinią

Zupa grzybowa z koniakiem 4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zupa grzybowa z koniakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podsmażenia na maśle cebulki. Po chwili dodaj brązowe pieczarki.
    Cały proces rozpocznij od podsmażenia na maśle cebulki. Po chwili dodaj brązowe pieczarki.
  2. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dodaj również mąkę oraz koniak.
    Dopraw do smaku pieprzem i solą. Dodaj również mąkę oraz koniak.
  3. Przełóż mieszankę do garnka i dodaj bulion warzywny oraz świeży tymianek. Całość gotuj ok. 20 minut.
    Przełóż mieszankę do garnka i dodaj bulion warzywny oraz świeży tymianek. Całość gotuj ok. 20 minut.
  4. Po tym czasie przełóż 2 chochle wywaru do blendera.
    Po tym czasie przełóż 2 chochle wywaru do blendera.
  5. Zmiksuj i ponownie dodaj do wywaru.
    Zmiksuj i ponownie dodaj do wywaru.
  6. Na samym końcu dodaj śmietankę.
    Na samym końcu dodaj śmietankę.
  7. I to wszystko. Smacznego!
    I to wszystko. Smacznego!
Zupa grzybowa z koniakiem

Smak naszej zupy grzybowej podkręciliśmy przy pomocy koniaku 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/285097

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 4 lutego 2020
285097