in

Zupa gulaszowa

Dziś mamy dla Was przepis na pyszną zupę gulaszową, którą możecie przygotować swoim bliskim. Jesteśmy pewni, że będą nią zachwyceni równie mocno jak my 🙂 Powodzenia!

Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż boczek. I odstaw go na bok.
    Na patelni podsmaż boczek. I odstaw go na bok.
  2. Następnie na tej samej patelni podsmaż ze sobą cebulę i szynkę wieprzową.
    Następnie na tej samej patelni podsmaż ze sobą cebulę i szynkę wieprzową.
  3. Przełóż wszystko do garnka i dodaj kolejno: czosnek, liście laurowe, słodką paprykę i 500 ml wody. Duś pod przykryciem przez godzinę.
    Przełóż wszystko do garnka i dodaj kolejno: czosnek, liście laurowe, słodką paprykę i 500 ml wody. Duś pod przykryciem przez godzinę.
  4. Następnie dodaj ziemniaki, czerwoną paprykę, marchew, sól i pieprz. Dolej również wodę.
    Następnie dodaj ziemniaki, czerwoną paprykę, marchew, sól i pieprz. Dolej również wodę.
  5. Na samym końcu dodaj koncentrat pomidorowy.
    Na samym końcu dodaj koncentrat pomidorowy.
  6. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
    Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!