Zupa koperkowa z bonusem

Jeśli nie wiecie jak zachęcić juniora do zjedzenia zupki, mamy coś, co napewno rozwiąże Wasze problemy. Tej zupce nie odmówi nawet największy niejadek!

Zupa koperkowa z bonusem - junior6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zupa koperkowa z bonusem - junior
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pulpety z indyka
Zupa koperkowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz ze sobą mięso z indyka, bułkę tartą, sól, pieprz oraz koperek. Z mieszanki uformuj pulpety i obtocz je w mące.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz ze sobą mięso z indyka, bułkę tartą, sól, pieprz oraz koperek. Z mieszanki uformuj pulpety i obtocz je w mące.
  2. Następnie podsmaż na patelni.
    Następnie podsmaż na patelni.
  3. W garnku na maśle podsmaż ze sobą cebulę, ziemniaki oraz marchewkę. Nie zapomnij dodać również pieprzu, soli oraz kurkumy.
    W garnku na maśle podsmaż ze sobą cebulę, ziemniaki oraz marchewkę. Nie zapomnij dodać również pieprzu, soli oraz kurkumy.
  4. Po dodaniu bulionu gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.
    Po dodaniu bulionu gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.
  5. Następnie dodaj pulpety i gotuj kolejne 12 minut na mniejszym ogniu. Dodaj koperek, a następnie stopniowo dodaj śmietankę, łącząc ją najpierw z chochlą wywaru.
    Następnie dodaj pulpety i gotuj kolejne 12 minut na mniejszym ogniu. Dodaj koperek, a następnie stopniowo dodaj śmietankę, łącząc ją najpierw z chochlą wywaru.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×