Zupa koperkowa z bonusem – junior

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Pulpety z indyka
Zupa koperkowa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz ze sobą mięso z indyka, bułkę tartą, sól, pieprz oraz koperek. Z mieszanki uformuj pulpety i obtocz je w mące.
  2. Następnie podsmaż na patelni.
  3. W garnku na maśle podsmaż ze sobą cebulę, ziemniaki oraz marchewkę. Nie zapomnij dodać również pieprzu, soli oraz kurkumy.
  4. Po dodaniu bulionu gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.
  5. Następnie dodaj pulpety i gotuj kolejne 12 minut na mniejszym ogniu. Dodaj koperek, a następnie stopniowo dodaj śmietankę, łącząc ją najpierw z chochlą wywaru.
  6. Smacznego!
Zupa koperkowa z bonusem