in ,

Krem batatowo-marchewkowy

Krem w takim wydaniu zrobi na Was ogromne wrażenie! My już jesteśmy jego wiernymi fanami ❤️

Krem batatowo-marchewkowy
Krem batatowo-marchewkowy
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Zupa
Orzechy prażone

Sposób przygotowania:

  1. W formie do pieczenia połącz ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, curry, czerwoną pastę curry, sól i pieprz. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia połącz ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, curry, czerwoną pastę curry, sól i pieprz. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  2. Umieść w garnku olej kokosowy, cebulę, czerwoną pastę curry, imbir oraz czosnek.
    Umieść w garnku olej kokosowy, cebulę, czerwoną pastę curry, imbir oraz czosnek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj pokrojone w kostkę bataty i marchewki.
    Jako kolejne składniki dodaj pokrojone w kostkę bataty i marchewki.
  4. Nie zapomnij dodać również bulion warzywny i mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Nie zapomnij dodać również bulion warzywny i mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotuj zupę przez 20-25 minut. Następnie zblenduj.
    Gotuj zupę przez 20-25 minut. Następnie zblenduj.
  6. Gotowy krem udekoruj przy pomocy podpieczonych orzechów. Dodaj czarnuszkę i kolendrę. Smacznego!
    Gotowy krem udekoruj przy pomocy podpieczonych orzechów. Dodaj czarnuszkę i kolendrę. Smacznego!