Krem w takim wydaniu zrobi na Was ogromne wrażenie! My już jesteśmy jego wiernymi fanami ❤️
Składniki:
PorcjeZupa
- 3-4 szt. bataty
- 3-4 szt. marchewki
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 cm świeży imbir starty
- 1-2 łyżeczki czerwona pasta curry
- 700-800 szkl. bulion warzywny
- 1 szkl. mleczko kokosowe
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Orzechy prażone
- 1 szkl. orzechy nerkowca
- 1 łyżka olej kokosowy
- 1/2 łyżeczki curry w proszku
- 1/4 łyżeczki czerwona pasta curry
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- W formie do pieczenia połącz ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, curry, czerwoną pastę curry, sól i pieprz. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Umieść w garnku olej kokosowy, cebulę, czerwoną pastę curry, imbir oraz czosnek.
- Jako kolejne składniki dodaj pokrojone w kostkę bataty i marchewki.
- Nie zapomnij dodać również bulion warzywny i mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Gotuj zupę przez 20-25 minut. Następnie zblenduj.
- Gotowy krem udekoruj przy pomocy podpieczonych orzechów. Dodaj czarnuszkę i kolendrę. Smacznego!
Krem batatowo-marchewkowyNic nie rogrzeje Was lepiej w długie jesienne wieczory od naszej batatowo-marchewkowej zupy w fitowym wydaniu 😋🍜PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/231182
Posted by Pyszności Fit on Friday, November 16, 2018