PrzepisFitKrem batatowo-marchewkowy

Krem batatowo-marchewkowy

Krem batatowo-marchewkowy
Pyszności
24.11.2018 13:00, aktualizacja: 25.11.2018 10:56

Krem w takim wydaniu zrobi na Was ogromne wrażenie! My już jesteśmy jego wiernymi fanami ❤️

Składniki:

Zupa

  1. 3-4 szt. bataty
  2. 3-4 szt. marchewki
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 cm świeży imbir starty
  8. 1-2 łyżeczki czerwona pasta curry
  9. 700-800 szkl. bulion warzywny
  10. 1 szkl. mleczko kokosowe
  11. 1 łyżeczka sól

Orzechy prażone

  1. 1 szkl. orzechy nerkowca
  2. 1 łyżka olej kokosowy
  3. 1/2 łyżeczki curry w proszku
  4. 1/4 łyżeczki czerwona pasta curry
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia połącz ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, curry, czerwoną pastę curry, sól i pieprz. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Umieść w garnku olej kokosowy, cebulę, czerwoną pastę curry, imbir oraz czosnek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj pokrojone w kostkę bataty i marchewki.

Obraz

4. Nie zapomnij dodać również bulion warzywny i mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

5. Gotuj zupę przez 20-25 minut. Następnie zblenduj.

Obraz

6. Gotowy krem udekoruj przy pomocy podpieczonych orzechów. Dodaj czarnuszkę i kolendrę. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także