Zupa krem z białą fasolą

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Zupa
Oliwa ze szczypiorku
Sposób przygotowania
  1. W garnku połącz ze sobą: cebulę dymkę, ziemniaki, seler, kalafior i białą fasolę.
  2. Następnie dodaj koper włoski, mielony kardamon, biały pieprz i bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj oliwę ze szczypiorku. W tym celu zblenduj seler naciowy, szczypiorek, olej z awokado i sól.
  4. Po ugotowaniu składników z garnka, przelej całą mieszankę do blendera kielichowego. Użyj urządzenia, aby uzyskać postać kremu.
  5. Przelej zupę krem do talerza. Przy pomocy oliwy ze szczypiorku zrób zarys choinki, tak jak na zdjęciu poniżej.
  6. Z granatu stwórz bombki na choince, zaś przy pomocy anyżu zrób gwiazdkę na czubku. I gotowe!
Zupa krem z białą fasolą
Zupa krem z białą fasolą

Jeśli szukasz pomysłu na świąteczny obiad, nasza zupa krem z choinką sprawdzi się w tej roli doskonale 😉🍜PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/282181

Opublikowany przez Pyszności Fit Piątek, 13 grudnia 2019