PrzepisZupa krem z marchewką i imbirem

Zupa krem z marchewką i imbirem

Zupa krem z marchewką i imbirem
Pyszności
09.12.2019 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 14:21

Zupa krem z marchewką i imbirem to idealny pomysł na smaczny i rozgrzewający obiad w sezonie zimowym. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować to genialne danie w zaciszu własnego domu.

W przepisie wykorzystaliśmy blender kielichowy marki Philips. Dzięki temu urządzeniu przygotujesz zupę krem w szybki i łatwy sposób. Palce lizać!

Składniki:

  1. 600 g marchewka
  2. 2 łyżeczki imbir starty
  3. 1 litr bulion warzywny
  4. 3/4 puszki mleko kokosowe
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1 łyżka kurkuma
  8. ziarenka słonecznika do dekoracji
  9. pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Pokrój marchewkę w cienkie plastry. Następnie wrzuć je do garnka i dodaj bulion warzywny.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: starty imbir, kurkumę, sól i pieprz.

Obraz

3. Na koniec dodaj małymi partiami mleko kokosowe.

Obraz

4. Przykryj pokrywką i gotuj do chwili, aż plastry marchewki będą miękkie.

Obraz

5. Ostatni element przygotowania naszej zupy to zblendowanie jej w pyszny krem.

Obraz

6. Gotową zupę możesz podać z ziarenkami słonecznika i świeżą pietruszką. Smacznego!

Zupa krem - Pyszności
Zupa krem - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także