Zupa krem z marchewką i imbirem

Zupa krem z marchewką i imbirem to idealny pomysł na smaczny i rozgrzewający obiad w sezonie zimowym. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować to genialne danie w zaciszu własnego domu.
W przepisie wykorzystaliśmy blender kielichowy marki Philips. Dzięki temu urządzeniu przygotujesz zupę krem w szybki i łatwy sposób. Palce lizać!
Zobacz także: Surówka w trzech smakach
Składniki:
Porcje- 600 g marchewka
- 2 łyżeczki imbir starty
- 1 litr bulion warzywny
- 3/4 puszki mleko kokosowe
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżka kurkuma
- ziarenka słonecznika do dekoracji
- pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Pokrój marchewkę w cienkie plastry. Następnie wrzuć je do garnka i dodaj bulion warzywny.
- Jako kolejne składniki dodaj: starty imbir, kurkumę, sól i pieprz.
- Na koniec dodaj małymi partiami mleko kokosowe.
- Przykryj pokrywką i gotuj do chwili, aż plastry marchewki będą miękkie.
- Ostatni element przygotowania naszej zupy to zblendowanie jej w pyszny krem.
- Gotową zupę możesz podać z ziarenkami słonecznika i świeżą pietruszką. Smacznego!
Komentarze