×

Zupa krem z pieczonych pomidorów

Zupa krem z pieczonych pomidorów to iedalny pomysł na smaczny obiad dla malucha. Po prostu nie będzie w stanie jej odmówić! Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?

W przygotowaniu pysznego dania pomógł nam Zoodler marki Philips z końcówką do blendowania.

Zobacz także: Szpinakowy makaron z kalafiorowym sosem

Zupa krem z pieczonych pomidorów - junior4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zupa krem z pieczonych pomidorów - junior
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pieczone pomidory
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od pokrojenia pomidorów roma na 2 części. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia, dopraw solą i pieprzem, po czym skropl oliwą z oliwek. Tak przygotowane pomidory piecz ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Po czym połącz w garnku: oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, pomidory pelati, rozmaryn i bazylię.
    Cały proces rozpocznij od pokrojenia pomidorów roma na 2 części. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia, dopraw solą i pieprzem, po czym skropl oliwą z oliwek. Tak przygotowane pomidory piecz ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Po czym połącz w garnku: oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, pomidory pelati, rozmaryn i bazylię.
  2. Następnie dodaj bulion warzywny i upieczone pomidory. Pamiętaj, aby przed dodaniem warzyw usunąć z nich upieczoną skórkę. Nie martw się po wizycie w piekarniku, będzie to "bułka z masłem". Nie zapomnij również o przyprawach: papryce słodkiej, soli i pieprzu.
    Następnie dodaj bulion warzywny i upieczone pomidory. Pamiętaj, aby przed dodaniem warzyw usunąć z nich upieczoną skórkę. Nie martw się po wizycie w piekarniku, będzie to "bułka z masłem". Nie zapomnij również o przyprawach: papryce słodkiej, soli i pieprzu.
  3. Dokładnie wymieszaj mieszankę, po czym przykryj pokrywką. Gotuj całość na średnim ogniu ok. 20 minut.
    Dokładnie wymieszaj mieszankę, po czym przykryj pokrywką. Gotuj całość na średnim ogniu ok. 20 minut.
  4. Teraz wystarczy, że zblendujesz całość.
    Teraz wystarczy, że zblendujesz całość.
  5. I pyszna zupa jest już gotowa!
    I pyszna zupa jest już gotowa!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

kieszonki z kurczaka ze szpinakowy farszem i ziemniakami

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami. I pomysł na obiad już jest – i to w jakim stylu! Po prostu palce lizać, o czym za moment sama się przekonasz. Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Zielone spaghetti z klopsikami

drobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią i kozim serem to idealna kombinacja smakowa, której nie sposób powiedzieć nie. Ślinka cieknie od samego patrzenia, o czym za moment się przekonacie 🥰 Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Klopsiki z mleczkiem kokosowym

klopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki z mleczkiem kokosowym

Klopsiki w mleczku kokosowym połączyliśmy z warzywnym makaronem w 3 kolorach. Będzie ciekawie, kolorowo i smacznie jednocześnie! Makaron warzywny do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Roladki z indyka w chrupiącej panierce

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

piersi z kurczaka zapiekane pod farszem

Piersi z kurczaka zapiekane pod farszem

Piersi z kurczaka zapiekane pod farszem połączyliśmy z makaronem z ziemniaków. I pomysł na oryginalny obiad już jest! To takie proste 👍 Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Zoodlowane bataty z pomidorami

roladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce

Roladki z indyka w chrupiącej panierce wypełniliśmy po brzegi pysznym farszem. Do tego podaliśmy je z zakręconymi ziemniakami, tworząc idealną kombinację smakową! Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Zobacz także: Kęski z kurczaka z batatami

zamknij