PrzepisZupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach
Pyszności
11.09.2019 17:00, aktualizacja: 12.09.2019 08:12

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach stanie się hitem nadchodzącej jesieni. Z taką pyszną zupką, żadna pogoda za oknem nie będzie nam straszna ?

Składniki:

  1. 3 l woda
  2. 500 g żeberka wędzone
  3. 1/2 szkl. świeży koperek posiekany
  4. 4-5 szt. ziele angielskie;
  5. 3 szt. liście laurowe
  6. 3 szt. ziemniaki duże
  7. 2 szt. marchewki
  8. 2 szt. korzeń pietruszki
  9. 400 g ogórki kiszone
  10. 250 ml sok z ogórków
  11. 2-3 łyżki śmietana 18%

Sposób przygotowania:

1. Gotuj żeberka na małym ogniu przez godzinę. Nie zapomnij dodać do nich kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych.

Obraz

2. Ziemniaki, marchewki, pietruszki i ogórki podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

3. Po godzinie wyjmij żeberka z wody.

Obraz

4. Dodaj do niej wcześniej obrane i pokrojone warzywa i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj sok z ogórków.

Obraz

5. Jako kolejny składnik dodaj zahartowaną śmietankę. Nie wiesz jak to zrobić? Przelej do miski małą chochlę gotującego się wywaru i połącz ją ze śmietaną. Dopiero w takiej postaci możesz dodać śmietanę do przyszłej zupy.

Obraz

6. Gotową zupę podawaj z żeberkami i świeżym koperkiem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także