Wirtualna Polska

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach stanie się hitem nadchodzącej jesieni. Z taką pyszną zupką, żadna pogoda za oknem nie będzie nam straszna ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Genialny gulasz wołowy pod ziemniakami

Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Gotuj żeberka na małym ogniu przez godzinę. Nie zapomnij dodać do nich kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych.
    Gotuj żeberka na małym ogniu przez godzinę. Nie zapomnij dodać do nich kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Ziemniaki, marchewki, pietruszki i ogórki podziel na mniejsze kawałki.
    Ziemniaki, marchewki, pietruszki i ogórki podziel na mniejsze kawałki.
  3. Po godzinie wyjmij żeberka z wody.
    Po godzinie wyjmij żeberka z wody.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Dodaj do niej wcześniej obrane i pokrojone warzywa i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj sok z ogórków.
    Dodaj do niej wcześniej obrane i pokrojone warzywa i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj sok z ogórków.
  5. Jako kolejny składnik dodaj zahartowaną śmietankę. Nie wiesz jak to zrobić? Przelej do miski małą chochlę gotującego się wywaru i połącz ją ze śmietaną. Dopiero w takiej postaci możesz dodać śmietanę do przyszłej zupy.
    Jako kolejny składnik dodaj zahartowaną śmietankę. Nie wiesz jak to zrobić? Przelej do miski małą chochlę gotującego się wywaru i połącz ją ze śmietaną. Dopiero w takiej postaci możesz dodać śmietanę do przyszłej zupy.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotową zupę podawaj z żeberkami i świeżym koperkiem. Smacznego!
    Gotową zupę podawaj z żeberkami i świeżym koperkiem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×