Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Gotuj żeberka na małym ogniu przez godzinę. Nie zapomnij dodać do nich kilku ziaren ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Ziemniaki, marchewki, pietruszki i ogórki podziel na mniejsze kawałki.
  3. Po godzinie wyjmij żeberka z wody.
  4. Dodaj do niej wcześniej obrane i pokrojone warzywa i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj sok z ogórków.
  5. Jako kolejny składnik dodaj zahartowaną śmietankę. Nie wiesz jak to zrobić? Przelej do miski małą chochlę gotującego się wywaru i połącz ją ze śmietaną. Dopiero w takiej postaci możesz dodać śmietanę do przyszłej zupy.
  6. Gotową zupę podawaj z żeberkami i świeżym koperkiem. Smacznego!
Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach
Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach

Jak zupa ogórkowa, to tylko ta na wędzonych żeberkach 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/264246

Posted by Pyszności on Friday, August 30, 2019