PrzepisZupyZupa piwno-serowa

Zupa piwno-serowa

Zupa piwno-serowa
Pyszności
17.12.2018 17:00, aktualizacja: 03.01.2019 08:46

Ta zupka skutecznie rozgrzeje Was nawet w najmroźniejsze zimowe wieczory. Same pyszności! ??

Składniki:

  1. 150 g boczek w plastrach
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. szczypiorek do dekoracji
  5. 4 szt. chlebek opcjonalnie
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 3 szt. ząbki czosnku
  8. 1 łyżka masło
  9. 330 ml piwo jasne
  10. 1 szkl. śmietanka 30%
  11. 100 g cheddar biały
  12. 100 g cheddar żółty
  13. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W garnku podsmaż boczek. Następnie odłóż go na bok. W tym samym garnku umieść masło, cebulę, czosnek oraz czerwoną paprykę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: piwo i śmietankę do zup.

Obraz

3. Nie zapomnij również o serach oraz przyprawach: pieprz i sól.

Obraz

4. Wydrąż w chlebie otwór i przelej do niego zupę.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także