Zupa pomidorowa w formie kremu

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną i klasyczną zupkę ? Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula posiekana
- 2 ząbki czosnek
- 1 kg pomidory obrane i pokrojone w ćwiartki
- 1/2 łyżki ocet winny
- 1 łyżeczka cukier
- 300 ml bulion drobiowy
- kilka liści bazylia posiekana
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- bagietka jako dodatek
Sposób przygotowania:
- W garnku połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidory.
- Po chwili dodaj ocet winny i cukier.
- Następnie wlej bulion drobiowy. Gotuj pod przykryciem kilka minut.
- Zblenduj mieszankę i gotuj jeszcze chwilę.
- Na samym końcu dodaj bazylię, pieprz i sól.
- Gotową zupę możesz podać z ulubionym pieczywem.
Komentarze