Zupa szparagowa w postaci kremu

Zupa szparagowa w postaci kremu to gotowy przepis na idealny obiad ❤️ Jest nie tylko smaczna, ale i mega prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?
Efekt aksamitnej konsystencji naszej zupy uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.
Zobacz także: Pomarańczowy koktajl
Składniki:
PorcjePozostałe składniki
- 500 g szparagi zielone
- 1 szt. cebula
- 40 g masło
- 1,2 l bulion warzywny
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 szt. cytryna
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Podziel szparagi na mniejsze kawałki.
- Następnie na masełku podsmaż cebulę, ząbki czosnku i szparagi.
- Jako kolejny składnik dodaj bulion warzywny i gotuj przez chwilę.
- Przełóż mieszankę do blendera. Dodaj miąższ z cytryny, pieprz i sól. Zblenduj całość, aby uzyskać aksamitną konsystencję.
- Udekoruj zupę szparagami, śmietanką i pestkami dyni. Smacznego!
Komentarze