PrzepisZupa szparagowa w postaci kremu

Zupa szparagowa w postaci kremu

Zupa szparagowa w postaci kremu
Pyszności
17.04.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:22

Zupa szparagowa w postaci kremu to gotowy przepis na idealny obiad ❤️ Jest nie tylko smaczna, ale i mega prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Efekt aksamitnej konsystencji naszej zupy uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 500 g szparagi zielone
  2. 1 szt. cebula
  3. 40 g masło
  4. 1,2 l bulion warzywny
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/2 szt. cytryna
  7. 1 łyżka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. pestki dyni
  2. śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Podziel szparagi na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie na masełku podsmaż cebulę, ząbki czosnku i szparagi.

Obraz

3. Jako kolejny składnik dodaj bulion warzywny i gotuj przez chwilę.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do blendera. Dodaj miąższ z cytryny, pieprz i sól. Zblenduj całość, aby uzyskać aksamitną konsystencję.

Obraz

5. Udekoruj zupę szparagami, śmietanką i pestkami dyni. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także