in

Krem z 40 ząbków czosnku

Zima to czas kiedy wielu z nas cierpi z powodu ataków grypy, dlatego też postanowiliśmy znaleźć rozwiązanie, które pomoże skutecznie walczyć z chorobą.

A jest nim pyszna zupa krem z 40 ząbków czosnku!

Zupa z 40 ząbków czosnku
Zupa z 40 ząbków czosnku
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. 30 sztuk czosnku umieść w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    30 sztuk czosnku umieść w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W garnku połącz ze sobą cebulę, 10 ząbków czosnku oraz ziemniaki.
    W garnku połącz ze sobą cebulę, 10 ząbków czosnku oraz ziemniaki.
  3. Następnie dodaj bulion, tymianek, sól oraz pieprz. Gotuj przez 20 minut.
    Następnie dodaj bulion, tymianek, sól oraz pieprz. Gotuj przez 20 minut.
  4. Przełóż podpieczony czosnek do garnka z zupą.
    Przełóż podpieczony czosnek do garnka z zupą.
  5. Po czym zblenduj na krem i dodaj sok z połówki cytryny.
    Po czym zblenduj na krem i dodaj sok z połówki cytryny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Co myślisz?