PrzepisZupyKrem z 40 ząbków czosnku

Krem z 40 ząbków czosnku

Krem z 40 ząbków czosnku
Pyszności
05.02.2019 17:00, aktualizacja: 06.02.2019 08:32

Zima to czas kiedy wielu z nas cierpi z powodu ataków grypy, dlatego też postanowiliśmy znaleźć rozwiązanie, które pomoże skutecznie walczyć z chorobą.

A jest nim pyszna zupa krem z 40 ząbków czosnku!

Składniki:

  1. 40 ząbków czosnek
  2. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  3. 1 szt. cebula
  4. 4 szt. ziemniaki
  5. 1 litr bulion warzywny
  6. 1 łyżka tymianek świeży
  7. 1/2 szt. cytryna sok
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. plastry boczku jako dekoracja

Sposób przygotowania:

1. 30 sztuk czosnku umieść w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W garnku połącz ze sobą cebulę, 10 ząbków czosnku oraz ziemniaki.

Obraz

3. Następnie dodaj bulion, tymianek, sól oraz pieprz. Gotuj przez 20 minut.

Obraz

4. Przełóż podpieczony czosnek do garnka z zupą.

Obraz

5. Po czym zblenduj na krem i dodaj sok z połówki cytryny.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także