Kategorie Zupy

Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki

Zupa to idealne rozwiązanie, które świetnie sprawdzi się przede wszystkim jesienią i zimą. To niepozorne danie pomoże skutecznie walczyć ze spadkiem temperatury i pochmurną pogodą.

Dziś przygotowaliśmy zupę z pieczarek, którą połączyliśmy z zapiekaną bagietką. Po prostu palce lizać!

Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku podsmaż cebulę i por. Po chwili dodaj pieczarki.
    W rondelku podsmaż cebulę i por. Po chwili dodaj pieczarki.
  2. Następnie dodaj startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojonego w kostkę ziemniaka. Wszystko dopraw solą.
    Następnie dodaj startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojonego w kostkę ziemniaka. Wszystko dopraw solą.
  3. Warzywa zalej bulionem. Doprowadź mieszankę do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
    Warzywa zalej bulionem. Doprowadź mieszankę do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
  4. Zblenduj zupę i dodawaj stopniowo śmietankę 18%.
    Zblenduj zupę i dodawaj stopniowo śmietankę 18%.
  5. W międzyczasie przygotuj bagietkę. Podziel ją na kawałki i posyp mozzarellą. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 4 minuty.
    W międzyczasie przygotuj bagietkę. Podziel ją na kawałki i posyp mozzarellą. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 4 minuty.
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!
Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki

Za oknem pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego też postanowiliśmy przygotować danie, które pomoże przetrwać ten pochmurny okres. Pyszna zupa pieczarkowa nie tylko skutecznie Was rozgrzeje, ale też w mgnieniu oka skradnie Wasze serca 😍

Posted by Pyszności on Tuesday, October 10, 2017
208147