Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki

Zupa to idealne rozwiązanie, które świetnie sprawdzi się przede wszystkim jesienią i zimą. To niepozorne danie pomoże skutecznie walczyć ze spadkiem temperatury i pochmurną pogodą.
Dziś przygotowaliśmy zupę z pieczarek, którą połączyliśmy z zapiekaną bagietką. Po prostu palce lizać!
Sposób przygotowania:
- W rondelku podsmaż cebulę i por. Po chwili dodaj pieczarki.
- Następnie dodaj startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojonego w kostkę ziemniaka. Wszystko dopraw solą.
- Warzywa zalej bulionem. Doprowadź mieszankę do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
- Zblenduj zupę i dodawaj stopniowo śmietankę 18%.
- W międzyczasie przygotuj bagietkę. Podziel ją na kawałki i posyp mozzarellą. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 4 minuty.
- I to wszystko!
Komentarze