in ,

Krem dyniowy

Ten krem doskonale sprawdzi się jako propozycja na długie, jesienne wieczory. My jesteśmy jak najbardziej na tak, a Wy?

Krem dyniowy
Krem dyniowy
6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel dynie na kawałki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie polej je oliwą i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Podziel dynie na kawałki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie polej je oliwą i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  2. W upieczonych kawałkach dyni oddziel ich zawartość od skórki.
    W upieczonych kawałkach dyni oddziel ich zawartość od skórki.
  3. Następnie połącz w garnku cebulę, imbir, gruszki oraz dynie.
    Następnie połącz w garnku cebulę, imbir, gruszki oraz dynie.
  4. Nie zapomnij również o bulionie warzywnym. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
    Nie zapomnij również o bulionie warzywnym. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
  5. Po czym dodaj sól i papryczki chilli. Zblednuj na krem.
    Po czym dodaj sól i papryczki chilli. Zblednuj na krem.
  6. Przelej krem do talerza. Następnie dodaj oliwę z oliwek, jogurt, pestki dyni i płatki chilli. Smacznego!
    Przelej krem do talerza. Następnie dodaj oliwę z oliwek, jogurt, pestki dyni i płatki chilli. Smacznego!