PrzepisDania główneWzięła ziemniaka, pokroiła go i wsadziła w niego ser. To, co wyszło jej na końcu jest przepyszne!

Wzięła ziemniaka, pokroiła go i wsadziła w niego ser. To, co wyszło jej na końcu jest przepyszne!

Wzięła ziemniaka, pokroiła go i wsadziła w niego ser. To, co wyszło jej na końcu jest przepyszne!
Frania
19.02.2015 16:35, aktualizacja: 18.09.2023 13:13

Na całym świecie każdy wie, że kuchnia niemiecka znana jest z ziemniaków. W niektórych regionach uważa się to warzywo za prymitywne i niezbyt wyszukane. Prawda? A może warto podejść do tego pospolitego ziemniaka trochę inaczej? Wystarczy trochę wyobraźni i można stworzyć naprawdę smaczny posiłek, którego nie powstydziłaby się niejedna restauracja.

Przed Wami kilka porad, jak smacznie przygotować ziemniaka, aby podbił serce i podniebienie Twoich gości.

Wystarczy naciąć nasze warzywo i wypełnić je serem. Można także użyć do tego ziół, tymianku czy pieprzi.

Obraz

W tym wariancie posypujemy ziemniaka startym serem, a po upieczeniu polewamy go twarogiem ze szczypiorkiem.

Obraz

Ta odsłona jest bardzo delikatna. Pokrojony cieniutko ziemniak wyglądem przypomina wachlarz. W środku znajdziemy Creme Fraiche.

Obraz

Tutaj z kolei w rolach głównych wędzona szynka, cebula dymka i pikantny ser. Możliwości są nieograniczone!

Obraz

Mam ochotę na to! Co potrzeba? Awokado, salsa pomidorowa, pietruszka i twaróg. Pyszności!

Obraz

Wygląda obłędnie! Mogłabym wiele zrobić, żeby to dostać... A potrzeba tak niewiele - boczek i ser. Voila!

Obraz

Nadal uważacie, że ziemniaki są niemodne? Jeśli ktoś mnie zapyta, na co mam ochotę... Chyba już znacie odpowiedź!

Obraz

Nie tylko uczta dla podniebienia, ale także dla oczu! Do tego ziemniak zawiera w sobie sporo aminokwasów. Czego chcieć więcej?

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także