Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszną przekąskę dla swoich bliskich.



Naszą bagietkę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Ziemniaczki hasselback z Ovi
Składniki:
Porcje- 1 szt. bagietka
- 300 g mięso mielone
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka tymianek
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1/4 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1/3 szkl. natka pietruszki
- 3/4 szkl. passata pomidorowa
- 1/2 szkl. żółty ser
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz w misce: mięso mielone, pieprz, tymianek, majeranek, sól oraz słodką paprykę.
- Jako kolejne składniki dodaj cebulę, czosnek, passatę pomidorową oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel bagietkę na mniejsze części.
- W każdym elemencie umieść wcześniej przygotowany farsz.
- Tak przygotowane części bagietki ułóż w Ovi i posyp żółtym serem, następnie piecz przez 10-12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!
Komentarze