Batony ptasie mleczko w wersji XXL

Ten pyszny deser z pewnością skradnie Wasze serca! Pyszności w najlepszym wydaniu ?



Składniki:
Porcje- 400 g serek homogenizowany
- 1 opakowanie galaretka truskawkowa
- 1 opakowanie galaretka brzoskwiniowa
- 2,5 szkl. polewa czekoladowa
- kilka sztuk truskawki
Sposób przygotowania:
- W mikserze połącz ze sobą serek homogenizowany (200 g) oraz galaretkę (rozpuszczoną i ostudzoną w 3/4 szkl. przygotowanej wody).
- Przelej do formy i chłodź przez 60 minut.
- Ponownie użyj miksera i zmiksuj ze sobą serek homogenizowany i galaretkę brzoskwiniową (skorzystaj z powyższej instrukcji). Stwórz drugą warstwę w silikonowej foremce i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
- Podziel powstałą piankę na kilka części i każdy z elementów oblej polewą czekoladową. Wstaw do lodówki na 45 minut.
- Gotowe batoniki możesz udekorować truskawkami.