PrzepisPrzekąskiBrat bliźniak Big Mac'a

Brat bliźniak Big Mac'a

Brat bliźniak Big Mac'a
Pyszności
18.07.2018 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 10:25

Co powiecie na Big Mac'a w domowym wydaniu? Jeśli jesteście ciekawi efektu, koniecznie zapoznajcie się z tym artykułem do końca ??

Składniki:

Sos

  1. 1/2 szkl. majonez
  2. 1 łyżeczka cukier
  3. 2 łyżki vinegret
  4. 1 łyżeczka suszona cebula
  5. 1 łyżeczka ogórek starty
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1,5 łyżeczki ketchup
  8. 1 łyżeczka ocet biały

Pozostałe składniki

  1. 4 plastry ser
  2. 2 garści sałata lodowa posiekana
  3. 1/4 szkl. cebula posiekana
  4. 1 szt. ogórek konserwowy
  5. 400 g wołowina mielona
  6. 2 szt. bułki do burgerów
Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz ze sobą: majonez, cukier, vinegret oraz suszoną cebulę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: startego ogórka, sól, ketchup i ocet biały. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z mięsa wołowego stwórz dwa burgery tej samej wielkości. Następnie przygotuj na patelni.

Obraz

4. Włóż bułki do opiekacza.

Obraz

5. Kiedy bułki będą już gotowe, zacznij składać burgera. W tym celu na spodzie bułki ułóż 2 plastry sera, trochę sosu, garść sałaty lodowej i krążek mięsa.

Obraz

6. Następnie posyp posiekaną cebulą i ułóż drugą część bułki. Ponownie rozprowadź sos i sałatę. Dodaj plastry ogórka konserwowego i drugi kawałek mięsa.

Obraz

7. I znowu dodaj cebulę i na wierzchu ułóż kawałek bułki. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także