Wirtualna Polska

Bulion warzywny z pierogami – polska wersja ramenu

Bulion warzywny z pierogami – polska wersja ramenu

Już za chwilę poznasz naszą wersję ramenu, w której postanowiliśmy podkręcić polskie smaki.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Bulion warzywny wyszedł idealny! A połączenie go m.in. z pierogami było strzałem w dziesiątkę!

W przepisie wykorzystaliśmy pierogi z mięsem i kaszą gryczaną firmy Konspol.

Bulion warzywny z pierogami - polska wersja ramenu4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bulion warzywny z pierogami - polska wersja ramenu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj potrzebne warzywa na bulion, a mianowicie: marchewki, pietruszki, seler, por, pieczarki, czosnek oraz cebulę.
    Przygotuj potrzebne warzywa na bulion, a mianowicie: marchewki, pietruszki, seler, por, pieczarki, czosnek oraz cebulę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel warzywa na mniejsze kawałki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podziel warzywa na mniejsze kawałki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Upieczone warzywa przełóż do dużego garnka. Dodaj pietruszkę, liście laurowe, sól oraz pieprz. Na samym końcu wlej wrzątek. Całość gotuj na małym ogniu przez godzinę.
    Upieczone warzywa przełóż do dużego garnka. Dodaj pietruszkę, liście laurowe, sól oraz pieprz. Na samym końcu wlej wrzątek. Całość gotuj na małym ogniu przez godzinę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po przygotowaniu bulionu, podsmaż gotowe pierogi na patelni. Następnie dodaj kilka łyżek wywaru warzywnego i duś pod przykryciem przez 4 minuty.
    Po przygotowaniu bulionu, podsmaż gotowe pierogi na patelni. Następnie dodaj kilka łyżek wywaru warzywnego i duś pod przykryciem przez 4 minuty.
  5. Ułóż w talerzu warzywa i pierogi.
    Ułóż w talerzu warzywa i pierogi.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Dodaj bulion warzywny, świeżą natkę pietruszki i prażoną cebulkę, którą znajdziesz w opakowaniu z pierogami firmy Konspol. Smacznego!
    Dodaj bulion warzywny, świeżą natkę pietruszki i prażoną cebulkę, którą znajdziesz w opakowaniu z pierogami firmy Konspol. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×